Make your own free website on Tripod.com

Väiskin jengi

Lisää muistelmia

Home
Ota yhteyttä
Uutisia ja tapahtumia
Kuvia
Lisää kuvia
Lisää kuvia 2
Lisää kuvia 3
Muistelmia 1950-1970
Lisää muistelmia
Lisää muistelmia 2
Vieraskirja
Henkilökuvaukset
Henkilökuvaukset 2
Henkilökuvaukset 3
Henkilökuvaukset 4
Mielenkiintoisia linkkejä

Ajatuksia Väiskin henkeen 1/2

Kentän pinnoitus on tällä hetkellä tärkein pointti puhuttaessa Väiskin tulevaisuudesta. Esitänkin ohessa ainoastaan henkilökohtaisia visioita koko alueen urheilullisista ja liikunnallisista mahdollisuuksista.

Etu-Töölön virkistysalueet ovat vahvasti kehittyneet viime vuosina. Rantoja on siistitty, aktiviteettejä on lisätty ja entisestään kohennettu. Etu-Töölöä voitaisi tulevaisuudessa mainostaa vaikkapa Töölön Urheilupuistona. Alue käsittäisi monipuolisen ja toimivan, kansalaisia piristävän Sporttitarhan.

Kun starttaat kohennetulta Väiskin kentältä Hietsun Uimarannalle, voit seurata vaikkapa Eurocupin Beach-Volley otteluita, käyt pulahtamassa, syöt päivällisen uusitussa rantakahvilassa. Illalla voit tulla vaikkapa Töölön-Torpalle, entiselle kahvilarakennukselle bailaamaan ja joraamaan 60-luvun musiikin tahdissa.

Jos ilta venyy, pääset bussilla kahvilan edestä kaupungin keskustaan.

Huomenna voit jatkaa seikkailuasi ja siirtyä rantaa pitkin kohti Tennis-Areenaa. Matkalla voit haastaa kaverin pienois-golf peliin tai sitten voit naurahtaa niille, jotka hymyssäsuin pelaavat kyykkää Tanginniemen hiekkakentällä. No Tenniksen jälkeen vilkku vasemmalle ja suuntaat kohti Soutu-Stadionia ja kanoottiklubeja.

Nämä harrastusmuodot kasvattavat jäsenistöään hurjalla tahdilla.

Tämänkin reitin varrella on useita virkistyskohteita jotka käyvät lähes urheilusta.

Tehdään u-käännös ja palataan takaisin Väiskin kentälle. Oikaistaan nyt tenniskeskuksen toista sivua ja saavutaan kentälle Väiskin kallion puolelta (Töölön Dolomiitit).

On kesä ja Futiskentän päädyssä pelaa pari ryhmää korista siistillä massakentällä. Nuoremmat tytöt ja pojat Krematorion puoleisella osiolla harjoittelevat samaa lajia juniorien välinemitoin.

Oikealla yläviistossa pelataan kaukalossa rullakiekkoa kuten ennenkin ja ehkä tulevaisuudessa melkein oikeata jääkiekkoa muovijäällä.

Talvella olisikin tarkoitus hoitaa kaukalossa yleisöluistelua musiikin tahdissa ja tietysti rusettiluisteluakin.

Upeaa vihreää kenttää sivuaa kaksiratainen juoksualusta n. 120m tartania, jossa mm. Kauppakorkeakoulu ja Hanken mittailevat nopeudestaan. Kevytrakenteinen TKK:n suunnittelema katsomo sijoittuu kaukalon ja itse kentän väliin. Arkadiankadun puoleisessa päädyssä on pituushyppääjille suorituspaikka kuten ammoisina aikoina.

Kuinka upeasti keinonurmi vaimentaa kentältä kuuluvat riemunkiljahdukset ja tuskan parahdukset.

Taistelun tauottua tarjoaa uusi huoltorakennus nykyaikaiset ja siistit saniteettitilat ja lisäksi kahvilan kuin pisteeksi iin päälle. Kulloinkin kentän valvontavuorossa oleva seuran edustaja sulkee luukut, sammuttaa valot ja poistuu näyttämöltä.

Huomenna on kenttä käytössä koko päivän.

Ja vaikka on tammikuu pelaa Hifk ja Kiffen ystävyysmatsin Väiskin nurtsilla.


Talven koittaessa sykkii kenttä toimintaa. Keinonurmella on käyttöä kiitettävästi. Siellä harjoitellaan ja pelataan sarjamatseja seitsemänä päivänä viikossa.

Luistelijat piirtelevät kuvioitaan kesäisen koriskentän päälle jäädytetyllä areenalla. Alue on matalin laidoin eristetty kävelijöiden kulkualueesta Sammonkadun päädystä Krematoriolle.

Krematorio tupruttaa synkkää savuaan silloin tällöin, mutta pitää muistaa, että sieltä johdetaan energiaa kentän osittaiseen lämmitykseen. Pieni varavoimala huoltorakennuksen takana pitää huolen siitä, että kentän tekniikka ja välineistö pysyy kunnossa.

Kahvila Borkka on avoinna myös viikonloppuisin, jolloin punaposkiset lapset väsyneine vanhempineen voivat piristää itseään pienellä purtavalla ja vaikka kuumalla mehulla. Asiakkaita kahvilaan saapuu kallion peffamäestäkin ja hiihtämässä olevat reippailijat.

Hiihtolenkki on rakennettu alkamaan huoltokopin takaa jatkuen yläviistoon Lemminkäisenkujan päätyyn, kiertää kallion, laskeutuu alas ja nousee takaisin kentälle päin kohti kaukaloa. Siinä on kääntöpaikka ja uusi lenkki avautuu.

Mielenkiintoisen siitä tekee se, että reitti on osittain valaistu, joten myöhään töistä tulevat voivat reittiä käyttää. Logistisesti juttu toimii siten, että lumi joka kasautuisi kentän laidoille, voitaisiin ajaa latupohjiksi ko. reitille. Latukone tamppaisi ja viimeistelisi hiihtostadionin hornankattilan parilatuiseksi.

Oli sitten kesä tai talvi, töölön urheilullinen kasvojenkohotus toisi kaivattua luontaista piristetta arkiseen harmauteen. Hautajaisväki tuskin suivaantuu näistä palveluista, onhan muurin takana lepäämässä suuri joukko entisiä aktiiviuheilijoita. Harmi vain etteivät ehtineet mukaan nauttimaan tästä projektista.

Hyppään bussiin, joka pysähtyy Boxbergin kopin edessä no. 50 sport.
Se liikennöi asemalta Arkadiankatua alas Väiskille, sieltä Hietsun kahvilalle, jatkaa kaartaen tenniskentälle, edelleen Mechelininkadulle – Hietaniemenkadulle- Autotalo- ja sieltä Rautatieasemalle. Tämä bussi on sellainen lentokenttäbussin tapainen, jossa keskellä avoin alue esim. pelitarpeita varten. Mikä mukavinta, aikataulu on sopiva eri alojen harrastajille.

Luin lehdestä, että Väiskillä vietetään vuosijuhlaa. Elokuun pimenevässä illassa esiintyy jopa levytähtiä ja kuuluisia töölöläisiä. Tunnelmavalaistulla kentällä on harras ja iloinen tunnelma. Paikalle lipuu pitkä musta auto Suomen lippu lokasuojan päällä hulmuten.

Näinhän se etenee, mitä sanoo Bryssel

Peewee Wirman


Enter content here

Enter content here

Enter content here

Enter content here

1950-1970